Een mooi paar

Het is begin maart, vorig jaar, en wij staan in de vroege ochtend in een mooie tuin. Een theetuin vormt deze dag de start en finish van onze trail, een nieuwe op het programma, in een gebied heel dichtbij huis. Het is een bijzonder gebied, een moeras, en veel langgerekte bruggetjes vormen het kenmerkende beeld van dit gebied. Onbekend ook, want oprecht, dit is een heel schone!

Maar terug naar de vroege ochtend. Een handjevol vrijwilligers begint binnen te druppelen, routes worden gecheckt, en terwijl de lieve eigenaren van de theetuin ons blij maken met warme koffie, wordt alles opgebouwd en druppelen de eerste deelnemers binnen over een lange pad met aan weerzijden koeien, vroeger was dit een melkveebedrijf en deze bewoners doen nog herinneren aan die tijd.

Niet veel later breekt de zon door en vertrekken de lopers over een lang paadje, volledig dichtgegroeid door de bomen aan weerszijden, een idyllische start. Alles loopt gesmeerd en ook de start van de andere afstanden verloopt soepel. Als de eerste lopers weer terugkomen over datzelfde idyllische paadje en we met de verzorgingspost en finishers biertjes klaar staan wordt ik aangesproken door een vriendelijke dame. Ze vraagt hoe we hier zo terecht zijn gekomen en wat we eigenlijk precies doen. Ik vertel dat we uit de buurt komen en al een poos het idee hadden om in dit mooie bijzondere gebied een trail te gaan organiseren. Dat we trails organiseren in Nederland, mooie finishers events neerzetten. Ze is oprecht geïnteresseerd. Niet veel later verteld ze dat we bij haar ouders in de theetuin te gast zijn. Theetuin de Roode Vennen in Broekhuizen, wat leuk! Een vrolijk gesprekje volgt. In dat gesprekje verteld ze ook hoe verbaasd ze was toen haar moeder vertelde over deze trail. Ze heeft meermaals gecheckt of mam het wel echt goed had begrepen, namelijk, zij is voor haar studie uit Limburg naar het verre Amsterdam verhuisd en werkt daar inmiddels al een aantal jaren als marketingmanager en laat zij nu net recent van ‘merk’ geswitched zijn en nu werken voor een trailmerk! Hoe toevallig!

#Hoka #EenMooiPaar! #Samenwerking #TrailrunnenNL #Trailrunnen

TOP