Yoga en Trails

Yoga en Trails?

Door Geraldine Beckers

Trailrunnen is een heerlijke manier van buiten zijn, de natuur ontdekken, tot jezelf komen en rechargen. Voor mij is yoga datzelfde, een wijze van ‘in het hier en nu zijn’, bewust ademhalen, omgaan met discomfort, grenzen verleggen en geconfronteerd worden met jezelf. Dat laatste bedoel ik niet negatief overigens, maar door jezelf te ontmoeten in bijvoorbeeld een yoga houding, leer je wat er vast zit, aandacht mag krijgen of waar je mogelijk moeite mee hebt. ‘Het is zoals het is’ (dus accepteer het).

Voor mij is yoga niet zozeer een ‘way of life’ maar wel iets waar ik steeds minder zonder kan en vooral zonder wil. Afhankelijk van de tijd, volg ik 2 tot 3x per week een yin-yoga les. Een manier van rust vinden, bij jezelf komen, stretchen en rekken maar vooral even heerlijk opladen. Net als wanneer ik het bos in ga om een rondje te trailen of naar een mooie gebied ga om dat te ontdekken, geeft yoga mij inspiratie en rust. Een leeg hoofd en een opgeruimd lijf. Als je dat zo kunt zeggenJ.

Hier en nu

Ik word heel vaak geleefd door het moment, door de dag, door dat wat er gebeurt en niet zelden begin ik mijn dag met het voornemen voldoende tijd en aandacht aan mijzelf te besteden, maar al voor de koffie ben ik dat kwijtgeraakt. De rush die er is, op me afkomt, overspoelt en die de overhand neemt. Leven in het nu. Het klinkt fantastisch, maar vaak ben ik met lijstjes, planningen en al wat er is, veel meer bezig met het voorbereiden en de toekomst, afgewisseld met het verleden en het evalueren. Leren van, terugkijken op, bijsturen van… het maakt dat het nu wordt overschaduwd door ooit en straks.

Wat betekent yoga?

Er zijn natuurlijk velen betekenissen, maar degene die ik heel mooi vind is verbinden. “Yoga is de kennis die ons leert verbinden” (WeYoga). Ik hou heel erg van verbinden! Of dat nu gaat om mensen, om talenten, om kennis of om sport. Het maakt werkelijk niet uit, maar als iemand een vraag heeft en ik kan daarbij helpen en een ‘match’ maken maakt mij dat blij. Van Yoga wordt ik ook blij, net als van Trailrunnen, en laat dat nu net mijn droom zijn…. Deze twee werelden mogen verbinden….

Droom of doen?

Hoe mooi zou het zijn als ik mijn twee werelden zou mogen verbinden en laten samenkomen? Ik zou het graag mogelijk willen maken, samen met een van mijn lieve yoga juffen Evelyn om voorafgaand aan de trail een yogales aan te bieden. Een korte kennismaking van ongeveer een half uurtje, die je voorbereidt op het trailen aansluitend. Je hoeft niets speciaals aan te trekken, zorg er gewoon voor dat je voldoende warme kleding aan hebt en stel je open. Open voor iets nieuws, open voor het nu, en open voor het openen van je zintuigen, aandacht en bewustwording van je ademhaling en het opwarmen van je spieren,  om daarna nog meer dan anders te kunnen gaan genieten van een prachtige trail en al wat het bos je brengen gaat. Dit jaar zeker op de kalender! Trailrunnen & Yoga Trails

TOP