Toe aan een Filou

Bier en België, dat zijn er twee die vaak in een zin genoemd worden. België maakt de lekkerste biertjes, en dat weten wij Nederlanders! Trailrunnen staat voor beleven, genieten, buiten zijn, mooie gebieden ontdekken, samen met vrienden of nieuwe vrienden maken. Blij zijn we dan ook dat we samen met onze Belgische vrienden van VanHonsebrouck een van de lekkerste en ondeugendste strekenbiertjes kunnen aanbieden aan onze trailrunnenNL deelnemers. Filou is een heerlijk Belgisch speciaal biertje van Kasteel Brouwerij. Een blonde voor ondeugende mensen zonder kwade bedoelingen. Een allemansvriend. Voor iedereen is er bij de finish een Filou biertje, want na zo’n Trail ben jij toch ook #ToeAanEenFilou?

Herstellen

Herstel is eigenlijk het aanvullen van de verloren voorraden en het opbouwen van de weefsels die afgebroken zijn tijdens een training of wedstrijd. In dit geval: spierweefsel. Om dus goed te herstellen en alle voorraden weer aan te kunnen vullen zijn de volgende voedingstoffen nodig: vocht, koolhydraten en zout. Om het spierweefsel weer op te kunnen bouwen heb je eiwit nodig. Nou is er ook nog eens het voordeel dat al deze voedingstoffen elkaar versterken in de opname. Dus is het aan te raden allen tegelijk in te nemen. Zie daar: de hersteldrank. Deze bestaat eigenlijk altijd uit de vier genoemde voedingstoffen: eiwit, vocht, zout en koolhydraten. Dat is de basis. Daarnaast zijn vaak nog vitaminen en mineralen toegevoegd om de opname te verbeteren. Ook zijn soms de koolhydraten en eiwitten in een 3:1 verhouding toegevoegd voor de optimale opname. Maar in essentie bestaat de ideale hersteldrank uit deze vier voedingstoffen. 

De Ideale Sportdrank

En laten wij nu een ideale sportdrank gevonden hebben met nóg een extra ingrediënt. Een ingrediënt dat de tongen losser maakt, het bewegen makkelijker en het plezier verhoogd

Filou is een straffe blonde met karakter, een echte doordrinker. Ondeugend maar zonder kwade bedoelingen. Filou kan je gerust een guitige schelm noemen. Je snapt het al, het extra ingrediënt is alcohol in deze… Oja, had ik al gezegd dat Paul bij Kasteelbier werkt? Een leuk klein lokaal brouwertje uit Belgie? Nieuwsgierig? Kijk vooral eens op de site. Ik werd wel een beetje verrast…

#TrailrunnenNL  #Trailrunnen #ToeAanEenFilou #Filou!

TOP