Trailen met warm weer

We schreven er een blogje over

Afgelopen zomer (2020) was het warm in Nederland! Voor de één een vloek, voor de ander een zegen. De ene dag viel het toch nog een beetje mee, de andere dag was het eigenlijk warmer dan verwacht. Hoe ga je daar mee om als je toch lekker buiten wilt zijn en wilt trailen? En belangrijker nog, hoe zorg je goed voor jezelf? Niet alleen met warm weer, maar natuurlijk net zo goed met koud weer.

Voorspellingen zijn en blijven altijd voorspellingen en daarmee is het lastig daarop te koersen. Organisaties bereiden zich voor, maar doe jij dat ook? Of denk je, ach, het is maar een klein stukje, er zal wel ergens water zijn, en daarmee is het geregeld? Heb je er over nagedacht wat te doen als je bijvoorbeeld je enkel verzwikt? Natuurlijk komen we naar je toe en halen we je uit het bos op. Maar dat kan soms zo maar een half uur duren. En hoe zorg je dan dat je warm of juist gekoeld blijft? Heb je extra water of eten bij je? Zit er in jouw racevest een reddingsdekentje? En een mini EHBO setje? Denk er eens over na, ook als je voor een rondje van 10 of 20K op pad gaat, maar zeker ook als je aan een georganiseerde trail meedoet.

  • Bij deelname aan een van onze trail evenementen draag je een Racevest of tenminste een drinkgordel en heb je zelf minimaal 0,5 liter water mee!
  • Is het extreem warm? Houd hier rekening mee, je hartslag is bij warm weer hoger, en veel mensen kunnen hier minder goed tegen, dus wees verstandig, en doe wat rustig(er) aan;
  • Let op jezelf en neem de signalen van je lichaam serieus, bij twijfel, neem contact op met de organisatie en bij acute nood, bel 112

Henk Derudder, vriend, trailrunner, en verhalen verteller, verwoordde het prachtig:

“Gaan lopen in de hitte?

Gebruik gewoon je verstand.

Indien geen verstand,

blijf binnen,

dat is dan het zekerste.”

TOP