Biertje na de finish? Ja, lekker!

Stel je voor: de zon schijnt, het is de perfecte temperatuur buiten, de vogeltjes fluiten, de omgeving is prachtig en je hebt net die ene gave trail samen met je loopmaatjes gelopen. Na zo’n prestatie is het tijd voor nakletsen, een hoop gezelligheid, misschien wel een klein feestje en daar kan een drankje niet bij ontbreken. Natuurlijk zijn er voor dat drankje na een inspanning meer dan genoeg verantwoorde keuzes, maar voor de levensgenieters onder ons is een biertje op zijn tijd best wel lekker. Wat nu als ik je vertel dat er een biertje is dat niet alleen lekker is, maar ook nog eens gezond én goed voor je herstel? Klinkt best goed toch?

Het was een zondagmiddag in maart, vlak voordat ik aan een van mijn loopjes begon toen Cor belde. Samen met Geraldine had hij een nieuwe partner voor een finisher biertje, genaamd Thrive. Ik had het biertje al eens gedronken, en bij de vraag om dit biertje eens wat uitgebreider te bekijken en te testen werd ik alleen maar enthousiast. 

Ik ben een ultra trail loper, waarbij de afstanden niet lang en gek genoeg kunnen zijn. Daarnaast ben ik ondernemer en afgestudeerd Vitaloog. Als we het hebben over vitaliteit, dan hebben we het over zelfregie, gezond eten, voldoende bewegen, een positieve mindset, een omgeving die je steunt en datgene doen waar je je talenten maximaal benut en waar je gelukkig van wordt. Een hele mond vol dus. Kort samengevat helpen wij vitalogen jou met één ding: dat jij alles wat je doet in je leven in balans hebt. En daar dan ook nog eens gezond en gelukkig van wordt en blijft. 

Laten we terug gaan naar die finish van die ene gave trail, in het zonnetje, in dat mooie gebied waar je met je loopmaatjes na afloop nog even gezellig een drankje doet. Je lichaam heeft op dat moment hard gewerkt en een hoop energie verbruikt. Ook hebben je spieren behoorlijk wat te verduren gehad. Om ervoor te zorgen dat jij je energie weer terug krijgt en dat je de volgende dag zonder al te veel spierpijn op een normale manier je bed weer uit kunt, zijn koolhydraten en eiwitten niet onmisbaar. Beide zijn te krijgen in de vorm van eten en drinken. En om terug te komen op die balans mag dat ook best wel een beetje lekker zijn want dat heb je simpelweg verdient. 

Dus wat drinken we dan voor lekkers na de finish? Juist, een lekker koud biertje! Nu hoor je me niet zeggen dat je aan de alcohol moet na een inspanning. Alcohol geeft namelijk wat problemen. Ten eerste droogt het je uit, terwijl het juist de bedoeling is dat je al dat zweet weer bij drinkt. Daarbij zorgt het voor een slechte en onrustige nachtrust en benadeeld het je spierherstel, waardoor jij ‘s ochtends doodmoe wakker wordt met spierpijn waar je u tegen zegt. En, niet geheel onbelangrijk, je wordt na die inspanning nu eenmaal sneller dronken. En laten we eerlijk zijn, het is voor niemand leuk om na een loopje met de hand aan de vangrail terug naar huis te moeten rijden.

Alcohol vrij bier dus, dat je lichaam de brandstoffen geeft die het nodig heeft, dat je spierherstel bevorderd en dat ook nog eens lekker smaakt. Onze zuiderburen in België hebben dit idee in uitvoering gebracht. Zij hebben samen met de Universiteit van Leuven een echt IPA biertje gebrouwen, en daar wat extra proteïne aan toegevoegd. Het biertje bevat geen alcohol, heeft door het normale brouwproces natuurlijke koolhydraten die jouw energie geven en een blikje bevat ook nog eens 10 gram eiwitten. Alles wat je nodig hebt dus na een inspanning. En hoe langer je loopt, hoe meer bier je mag (ja je leest het goed) drinken om goed te herstellen! En dat noemen we dus Thrive, een licht gehopt IPA bier wat ook wel het nieuwe prestatiebier voor na het sporten genoemd mag worden. Omdat jij na je prestatie moet kunnen genieten van een lekker biertje, dat niet ten koste gaat van je herstel. En zodat jij je balans houd tussen genieten en gezond, samen met je loopmaatjes. PROOST!

TOP