3-12 | Dodemans – The 5x10K Edition!

TICKETS BESCHIKBAAR | Dodemans Trail vanuit het Zuid-Limburgse Heuvelland, waarbij je in een route van 10K de Dodemans (meermaals) beklimt. Een van de pittigste heuvels van het land en de achterkant van de bekende fietsberg, de Keutenberg. Met recht een kuitenbijtertje! Dodemans 5×10 edition, waarbij je probeert om ‘m 5x te lopen.

Dodemans
Het Zuid-Limburgse landschap met haar holle wegen, steile afdalingen, nóg steile beklimmingen, prachtige vergezichten over wijngaarden en velden, en ongelooflijk mooie stukken bos. Het Gerendal rondom Valkenburg – Schin op Geul – Stokkum verbindt vele bekende fietsbergen uit de Amstel Gold Race, maar er zijn ook heel veel prachtige single tracks en kleine bospaadjes die hier verscholen liggen achter bijvoorbeeld de bekende Keutenberg! Het Gerendal wordt gekenmerkt door hellingbossen, hoogstamboomgaarden, weilanden en heggen. De grazende kudde Mergellandschapen maken dit idyllische landschap compleet. Eeuwenoude paden met historie, geweldige afdalingen en technische klimmen.

De Dodemans, vernoemd naar een van de minder bekende bergen is een brute trail en een kuitenbijter van jewelste. In de winter is er de 5×10 editie! Met per ronde 300 D+. In de Zomer de 5×20 editie! Met per ronde maar liefst 600 D+. Beiden zeer afwisselend en werkelijk met de mooiste stukjes in dit gebied. Je kunt jezelf hier flink uitdagen want het is een ‘ronde’ event, wat inhoudt dat je 1, 2, 3, 4 of 5 rondes kunt trailen! Goed nieuws, in iedere ronde ontmoet je de Dodemans, een fikse berg van 22% samengebracht in 800 meter asfalt, maar daar zal je geen aandacht voor hebben als je omhoog gaat. De rest van de route is zó mooi, zó divers echt een trail pareltje… Het Gerendal is absoluut een van de mooiste plekjes van Nederland en dit is de enige kans om hier te trailen. Durf jij het aan? 

  • DATUM 3-12-2022
  • LOCATIE SAN BLAS, STRUCHT 77, SCHIN OP GEUL
  • AFSTAND 1x, 2x, 3x, 4x of 5x 10K
  • STARTTIJD09:00 uur voor de 3, 4 of 5* 11:30 uur voor de 1 of 2* Je moet voor 17:00 uur binnen zijn

Eerst oefenen, dan deelnemen?

Bekijk het Start2Ultra programma van Cor

Bekijk meer specials

Net even anders, net even een beetje gek, Ultra afstanden en fikse uitdagingen.

Laad meer
TOP