20-8 | Schadijkse Bossen Trail! #ToeAanEenFilou

TICKETS BESCHIKBAAR | In het mooie Noord-Limburg organiseren wij de Schadijkse Bossen Trail, prachtige stuifduinen met heide afgewisseld met stoere bossen. 

Filou, onze partner en natuurlijk bekend als het ondeugende Belgische strekenbier staat altijd voor je klaar bij de finish. En laten we nu als ‘ode aan Filou’ een echte “Toe aan een Filou Trail” hebben gemaakt!

Schadijkse Bossen
De Schadijkse bossen in Noord-Limburg in het plaatsje America. Een idyllische omgeving waar vroeger uitgestrekte heidevelden lagen, boeren plaggen staken om mest van te maken en de akkers zich ophoogden door de bemesting, waar vervolgens door het ‘afplaggen’ van de heide grote zandverstuivingen ontstonden. Aan het eind van de 19e eeuw werd het stuifzand vastgelegd door bebossing met grove dennen. De Schadijkse bossen zijn sinds 2006 volop in ontwikkeling. De route brengt je door het hele gebied dat door Staatsbosbeheer teruggebracht wordt in de originele staat; stuifduinen met heide. Dit gebied wordt begraasd door schapen en geiten, om het open te houden en de heide allerlei kansen te geven om te ontwikkelen. Het gebied is bijna on-Nederlands door allerlei hoogteverschillen. Het gedeelte veengebied is adembenemend mooi vanwege de haast moerasachtige sfeer die er heerst en in het midden van het gebied wordt je verrast door een flinke heide compleet met kuddes grazende bokjes.

  • DATUM 20-08-2022
  • LOCATIE KASTEELLAAN 1, 5961 BW HORST
  • AFSTAND +/-10K en +/- 20K
  • STARTTIJD11:30 of 12:00 uur

Eerst oefenen, dan deelnemen?

Bekijk het Start2Ultra programma van Cor

Bekijk meer regulars

Trails met afstanden van 5 tot 25 kilometer

Laad meer
TOP